Konj – značenje i simbolika sna

Snovi o konjima se smatraju vrlo uspješnim i pozitivnim događajima na koje će osoba koja ih sanja biti vrlo ponosna i zbog čijih će ostvarenja biti jako sretna i zadovoljna.

Ako posjedujete konja ili ste vidjeli konja na javi s kojim vam se dogodila neka potresna situacija, tada se ti snovi ne tumače jer je to najvjerojatnije posljedica tog događaja.

Vidjeti konja u snu

Vidjeti konja u snu ukazuje na vašu posvećenost nekom poslu, koliko god on bio težak. Trudite se da svaki svoj cilj uspješno završite do kraja.

Niste navikli na poraze, zbog čega se ne bojite ići do krajnjih granica kako biste riješili neki problem. Iako ste ranije bili prilično bojažljivi po pitanju izazova, uspjeli ste izgraditi karakter koji će vas s vremenom dovesti do nebesa.

Ne pokazujte svoje loše osjećaje pred osobama koje ste tek upoznali. Takvi trenuci se mogu obiti o glavu. Najbolje je svoje probleme ostaviti za sebe i pokušati pronaći rješenje za iste.

U krajnjoj liniji, uvijek je na raspolaganju netko iz obitelji, a od tih osoba je obično i najsigurnije tražiti savjete.

Sanjati da jašete konja

Ako sanjate da jašete konja, implicira to na to da ćete, zbog svog stava i uspjeha, postati uzor nekoj mlađoj osobi na poslu. Vaši uspjesi i odlučnost na poslu proizlaze iz vaše samokontrole i velikog samopouzdanja koje ste gradili godinama.

Nekome ste zapali za oko pa se morate potruditi da pokažete sebe u najboljem svjetlu. Pokušajte pokazati toj osobi kako najbolje ostvariti cilj i želju. Vaši savjeti će joj mnogo značiti i pomoći će joj da ne skrene s puta.

Svjesni ste svoje odgovornosti prema drugim ljudima i radnim kolegama, zbog čega ste vrlo ponosni na sebe jer ste uvijek željeli biti netko na koga će se drugi htjeti ugledati.

Sanjati stado divljih konja

Ako sanjate stado divljih konja, to obično znači da vas očekuje vrlo ugodno iznenađenje od strane vaših radnih kolega. Možda ste sami uspjeli riješiti neki problem u tvrtki pa vam se kolege žele na neki način odužiti.

Iako ste skromna osoba, ipak imate određenu želju za takvim događanjima.

Takvi snovi često govore i o malom novčanom dobitku. Možda ćete dobiti povišicu ili neku vrstu novčane stimulacije na poslu. Pokušajte taj novac uložiti u nešto što će vam pružiti osobnu korist u budućnosti.

Ako posjedujete privatni posao koji vam donosi određeni novčani dobitak, možda je najbolje da uložite dobiveni kapital u to.

Snovi o bijelom konju

Sanjati bijelog konja označava vašu iskrenost i pažnju koju poklanjate drugim osobama. Nije vam važno poznajete li tu osobu cijeli život ili ste je tek upoznali. Smatrate da sva živa bića na ovom planetu zaslužuju korektan i ravnopravan odnos.

Zbog takvog načina razmišljanja uživat ćete veliko poštovanje od strane drugih ljudi. Plemenitost i dobrotu uvijek pronađu svoj put do svjetlosti. Samo je pitanje vremena kada će se to dogoditi.

Sanjati vašeg konja

Snovi u kojima sanjate vašeg konja simboliziraju vaš problem s tjelesnom težinom i tumače se na dva načina:

  • Ako želite smršavjeti, to znači da ćete se morati pripremiti na jako veliku i odgovornu obavezu. Moguće je da će vas poslodavac zatrpavati obavezama na poslu, za koje ćete dobiti jako malo vremena da ih riješite, pa će vam to stvoriti neku vrstu nelagode i nervoze.
  • Ako želite debljati, to implicira na vašu veliku potrebu za pažnjom. Kad god ste u društvu, pokušavate biti u središtu pažnje, sviđalo se to drugima ili ne.

Snovi o tuđem konju

Ako sanjate snove u kojima vidite tuđeg konja, to znači da će vam se uskoro ostvariti neka dugo očekivana želja koja će vam ispuniti dan.

Moguće je da će vam emotivni partner pokloniti neki dar za kojim ste čeznuli. Shvatit ćete da ste vrlo sretna osoba jer ste ga ili ju upoznali, što će omogućiti vašoj ljubavi da se vinuti među zvijezde.

Snovi u kojima sanjate tuđeg konja odražavaju se na osobnost one koja ih sanja i to na vrlo dobar način.

Sanjati crnog konja

Snovi o crnom konju govore o ispravnosti vaših postupaka koje ste napravili nekad davno. Možda ste ušli u konflikt s radnim kolegom iako za tim nije bilo potrebe.

Moguće je da je uzrok svađe bila nevažna i mala stvar. Također je moguće da ste izazivali sudbinu pokušavajući napraviti nešto što nije bilo potrebno i iako ste bili svjesni toga, niste na kraju mogli smiriti svoju tvrdoglavost.

Sanjati ždrijebe

Ako sanjate ždrijebe, moguće je da ćete slučajno otkriti nečiju veliku tajnu. Okolnosti su vas dovele na pogrešno mjesto u pogrešno vrijeme. Ta će osoba biti svjesna vašeg saznanja što joj neće biti po volji.

Njezin strah će vam izazvati poteškoće i nemir. Iako niste osoba koja ogovara o takvim stvarima, bit ćete primorani povjeriti tu tajnu nekome vrlo bliskom.

Ta osoba od povjerenja će vam pomoći da završite s tim problemom na najbezbolniji mogući način.

Vidjeti borbu dva konja

Ako u snu vidite dva konja koja se bore, to znači da ste spremni suprotstaviti se osobi koja vas je ponižavala i sramotila u posljednje vrijeme.

Skupit ćete hrabrost i odlučnost da se zauzmete za sebe i odlučit ćete da više ne dopustite nikome da vas maltretira u životu.

Dosta vam je takvih situacija pa ćete biti prisiljeni promijeniti to. To ne mora značiti da će doći do fizičkog sukoba, nego se takve stvari mogu riješiti i diplomatskim metodama.

Vidjeti trku konja

Ako u snu gledate trku konja, to znači da biste trebali sebi omogućiti odmor od svakodnevnih obaveza i poslova. Već dugo vremena osjećate umor, ali niste mogli pronaći vremena za relaksaciju.

Nekoliko dana godišnjeg odmora bez ikakvih obaveza moglo bi “resetirati” vaš um i olakšati daljnje funkcioniranje u životu. Omogućite si povremeno takvo nešto jer biste inače mogli “izgorjeti”.

Sanjati kako hranite konja

Sanjati da hranite konja znači da ćete uskoro shvatiti da trebate biti zadovoljni s onim što trenutačno imate. Nemojte biti pohlepni i pokušajte biti svjesniji ljudi oko vas koji si ne mogu priuštiti sve što i vi i uvidjet ćete da nije sve tako crno kako mislite.

Ako imate osnovne potrebe zadovoljene poput hrane, kupanja, vode i struje u svakodnevnom životu, tada ste vi jedna od sretnijih i bogatijih osoba na ovoj planeti.

Sanjati konja bez repa

Ako sanjate konja bez repa, takvi snovi simboliziraju da ćete u skoroj budućnosti izgubiti nešto vrlo važno u vašem životu. Moguće je da će vas partner ili partnerica napustiti zbog nekog neobjašnjivog razloga pa ćete neko vrijeme morati navikavati se na samotan život. Možda ćete čak postati i meta lopova koji će vam ukrasti nešto materijalno što vam je bilo iznimno važno.

Sanjati konja koji trči prema vama

Ako sanjate konja koji trči prema vama, to znači da vas očekuje veliki novčani dobitak. Smislite najbolji način kako da povećate taj dobitak.

Ako imate nekog u obitelji tko se bavi financijama, možda biste trebali od te osobe zatražiti savjet o daljnjim ulaganjima, ako je moguće.

Snovi u kojima konj trči prema vama omogućuju osobi koja ih sanja da bolje i kvalitetnije istraži svoje financijsko stanje.

Sanjati konja koji bježi od vas

Ako sanjate konja koji bježi od vas, to znači da biste se trebali pripremiti za veliki novčani gubitak. Moguće je da ste strastveni kockar što će vam uskoro donijeti samo gubitke i loše prilike.

Možda ćete uložiti novac u neku osobu za koju ćete biti sigurni da ima veliki potencijal, ali će vas to skupo stajati. Odlučit ćete ne vjerovati stvarima onakvim kakve se čine na prvi pogled, što će vam biti vrlo skupa životna lekcija.

Snovi o tužnom konju

Ako sanjate snove o tužnom konju, to implicira na vašu zavist prema nekoj osobi. Moguće je da ste ljubomorni na njezin ili njegov uspjeh pa o tome neprestano razmišljate.

Moguće je čak da ste zavidni i prema svom ljubavnom partneru, što će vam samo otežati odnos s njim ili njom i zbog kojeg lako može doći do prekida. Počnite razmišljati realnije i pozitivnije. Postavite si cilj koji ćete smatrati okidačem za daljnji uspjeh.

Vidjeti konja kako spava

Ako u snu gledate konja koji spava, moguće je da je konačno došlo vrijeme za aktivaciju u sportskom smislu. Možda biste trebali pronaći sport ili sličnu aktivnost kojom biste ojačali i oblikovali svoje tijelo.

Ne dozvolite da vas trbuščić, koji ste počeli dobivati zbog previše odmaranja i lijenosti, dovede u situaciju da se sramite svog izgleda. Takve stvari mogu znatno utjecati na gubitak samopouzdanja i nakupljanje tužnih emocija.

Vidjeti konja koji skače

Vidjeti konja koji skače u snu označava nadolazeću “turbulenciju” u vašem poslovnom životu. Pripremite se na jako lošu kritiku i vrlo loše iskustvo od strane kolega s posla.

Možda ćete napraviti neku banalnu grešku koja će vas puno koštati. Također je moguće da ćete se posvađati s emotivnim partnerom pa ćete se zbog toga udaljiti jedno od drugog.