Zmija – šta znači sanjati zmiju?

Snovi o zmijama obično simboliziraju negativne situacije ili događaje koji vam se već događaju ili će se desiti. Također mogu označavati velike financijske probleme za vas i vašu obitelj, prijatelje i slično.

Sanjati zmiju koja vas napada

Ako sanjate zmiju koja vas napada to obično znači da vam jedna osoba iz vašeg okruženja ne želi dobro. Ta osoba je mnogo ljubomorna i zavidna na vas bilo zbog vašeg poslovnog uspjeha, zbog vašeg odnosa s partnerom, vaše popularnosti u društvu i slično.

Ne pokušavajte ostvariti bliskost s takvim osobama jer će one kad-tad pokazati svoje pravo lice, a to za vas neće biti ugodno.

Sanjati bijelu zmiju

Sanjati bijelu zmiju znači samo jedno od ovog, a to je sreća, dobitak ili nova ljubav. Što god dobili od ponuđenog bit ćete i više nego zadovoljni. Upoznat ćete vrlo zanimljivu osobu koja neće biti ono za što se predstavljala.

Sanjati crnu zmiju

Kada sanjate crnu zmiju, to znači da će doći do velike svađe u vašoj obitelji. Najčešći razlozi tome su testamenti, prekomjerna konzumacija alkohola i nemogućnost pristojnog ponašanja nakon konzumiranja istog, siromaštvo, prevelike obaveze što dovodi do zanemarivanja odnosa.

Snovi o gnijezdu zmija

Ako sanjate da ste se našli u gnijezdu zmija, takvi snovi se obično tumače kao vaša neiskrenost prema bliskim osobama. Rijetko kad ste bili tu za njih kad su vas najviše trebali.

Uvijek ste obećavali kule i gradove ali ste vrlo često davali samo laž i razočaranje. Promijenite principe ili uskoro nećete imati kome više lagati.

Sanjati zmiju otrovnicu

Snovi o zmijama otrovnicama ukazuju na povećan oprez i promjenu u ponašanju od strane vašeg najboljeg prijatelja ili prijateljice.

U posljednje vrijeme se baš i ne slažete previše zbog čega ste se počeli udaljavati jedno od drugog.

Pokušali ste ponovno pronaći zajednički jezik ali vam nije uspjelo. Sve dođe kraj kad-tad, pa tako i najjačim prijateljstvima.

Sanjati zmiju u dvorištu

Ako sanjate zmiju koja se nalazi u vašem dvorištu, to znači da će vam netko otuđiti ili ukrasti nešto iz kuće. Dobro pazite koga puštate u kuću i ne vjerujte svakome tko uđe.

Najbolje bi bilo kada biste sklonili vrijednije stvari na sigurnije mjesto kao što je na primjer sef. Ne izlažite se nepotrebnim provokacijama.

Sanjati slijepu zmiju

Ako sanjate slijepu zmiju, to znači da vas netko već dulje vrijeme obmanjuje i laže oko nečega jako bitnog. Dobro preispitajte svoje odnose s bliskim osobama, a posebno s kolegama na poslu. Potražite odgovor tamo gdje ga najmanje očekujete.

Snovi ovog tipa često ukazuju na problem na poslu ili s radnim kolegama. Potrebno je da ga riješite što prije jer će vam ubuduće samo otežavati svaki trenutak proveden u radnom okruženju.

Sanjati malu zmiju

Ako sanjate malu zmiju, to znači da ste meta nekog novog trača u društvu. Još niste toga svjesni ali ćete uskoro čuti neku posve nezrelu i izmišljenu laž o vama koja će vas jako uzdrmati i proći će dosta vremena dok se ta laž ne pokaže kao čista izmišljotina i ništa više od toga.

Ovakvi snovi često ostavljaju neku vrstu posljedica na osobu koja to doživljava. Mogu ostaviti trajne posljedice, a mogu i pripremiti osobu za borbu protiv neistine.

Sanjati vodenu zmiju

Ako sanjate vodenu zmiju, to je jedan od rijetkih pozitivnih snova u vezi zmija. Takvi snovi u većini slučajeva simboliziraju nekakve nove prilike za vaš daljnji napredak kroz život.

To mogu biti nove ideje za pokretanje privatnog posla, uspješno unaprjeđenje vašeg znanja pomoću raznih tečajeva koje ste upisali, uspješno položen ispit na fakultetu koji vas je već dulje vrijeme mučio i slično.

Sanjati plavu zmiju

Snovi o plavoj zmiji simboliziraju gubitak novca. Uvijek ostavljajte nešto novca u ‘crni fond’ zbog ovakvih situacija. Počeli ste trošiti previše novca na nevažne stvari.

Vrijeme je da se smirite i promijenite vaše trenutne potrošačke navike ili ćete se uskoro naći pred bankrotom.

Snovi o zelenim zmijama

Sanjati snove u kojima se nalaze zelene zmije označavaju vašu brigu o prirodi uopće. Vi ste jedna jako svjesna i odgovorna osoba kojoj je cilj zaštiti našu životnu okolinu koliko god se to teško činilo.

Planirate već neko dulje vrijeme da se učlanite u organizaciju ‘Greenpeace’ da biste povećali šanse za ostvarenje svojih ciljeva.

Sanjati zmiju koja vam nešto govori

Ako sanjate zmiju koja vam nešto govori u snu, to obično znači da u vašem životu postoji osoba koja vas laže i krivo navodi već duže vremena.

Osvijestite se i dobro razmislite kako biste si mogli pomoći i saznati tko je ta osoba ili osobe koje vam ne žele dobro. Iskustvo vas je naučilo da budete oprezni kome vjerujete, a kome ne ali se pogreške opet događaju. Ovakva iskustva vas mogu samo ojačati i učiniti mudrijom osobom.

Sanjati dvoglau zmiju

Ako sanjate dvoglau zmiju, to znači da imate dvoličnog prijatelja. Ni sami ne znate zašto se još družite s njim, ali vas još nešto veže za njega. Trebate potisnuti osjećaje i nastaviti dalje sami.

Ne tražite izliku za tu osobu jer ona sigurno neće tražiti zbog vas. Došli ste do samoga kraja prijateljstva i vrijeme je da se te muke okončaju. Osjećaj slobode je tu, a vi pokušajte uživati u malom odmoru koji ste zaslužili.

Sanjati obezglavljenu zmiju

Snovi u kojima sanjate obezglavljenu zmiju su tu da vam ukažu na opasnost od prijevare. Ta prijevara se obično očituje između vašeg partnera i kolege s posla.

Sumnjate na par kolega ali ni za jednog nemate dovoljno dokaza da povjerujete da je to osoba koja će vas izdati na taj način. Postajete paranoični i jako nesigurni u ljude oko sebe i u vlastite odluke.

Ne preostaje vam ništa drugo nego čekati taj trenutak koji se možda nikad neće ni dogoditi, ali koji će vam stvoriti mnogo problema i poteškoća u vezi s partnerom ali i u radnom okruženju.

Sanjati debelu zmiju

Debela zmija u snovima simbolizira bolest u obitelji. Najčešće bez smrtnog ishoda. To mogu biti bolesti slabijeg intenziteta koje će proći bez ozbiljnijih posljedica. Ne bi bilo loše da i vi malo češće posjećujete liječnika.

Preventivno, jer tko god je izmislio ‘Bolje spriječiti nego liječiti’ je znao o čemu govori.

Ovakvi snovi unaprijed mogu upozoriti osobu koja ih sanja da se nešto čudno događa u njenom organizmu. To je znak da posjetite liječnika i da se uklonite problem na vrijeme.

Sanjati mršavu zmiju

Ako sanjate mršavu zmiju, to obično znači da ćete dobiti neku novčanu kaznu. Najčešće je to prometna kazna. Prekomjerno prekoračenje brzine vam nije strana pojava pa biste se trebali potruditi i voditi računa o sporijoj vožnji.

Time doprinosite sigurnosti u prometu, ali i ne idete u financijski trošak.

Snovi sa zmijama koje plešu

Zmije koje plešu u snovima simboliziraju vaš kratkotrajni prosperitet u društvu. Preopterećeni ste uspjehom i slavom da ste zanemarili važnije stvari. Trebat će vam mnogo vremena da se naviknete ponovno na srednju klasu.

Cijeli život ćete žaliti za svojim nepromišljenim i lakoumnim odlukama koje ste donosili dok ste bili poznati. ‘Vrijeme liječi sve’ ali u vašem slučaju to možda i neće biti tako.

Sanjati zmije koje spavaju

Ako sanjate zmije koje spavaju, to znači da će vas prijatelji početi ignorirati zbog nekih vaših odluka iz prošlosti.

Pretjerivali ste s hvalisanjem sebe u mnogim situacijama na poslu i u društvu.

To vam se sada vraća kao bumerang. Trebat će vam mnogo vremena da se naviknete na to, ali s vremenom ćete naučiti kako se nositi s tim.

Sanjati zmiju omotanu oko vaše ruke

Ako sanjate zmiju omotanu oko vaše ruke, to znači da se morate riješiti svog trenutnog posla. Osjećate se kao da vas nešto guši cijeli dan dok ste na poslu. S vremenom će biti sve gore.

Morate na vrijeme reagirati i spasiti se od nepotrebnih muka. Na početku neće biti lako ali ćete uspjeti opet stati na noge, na novom poslu i u sretnijem okruženju.

Svjesni ste da se prošlost ne može ispraviti ali ste također svjesni da danas možete učiniti nešto za bolje sutra.

Snovi o mrtvoj zmiji

Snovi o mrtvoj zmiji obično ukazuju na to da će vam propasti poslovna prilika koju već dugo iščekujete. Iako ste uložili svaki dio svog duha u ostvarenje te prilike, nešto vam je promaklo zbog čega ste uspjeli zakazati.

Ovakvi snovi ne govore o odustajanju nakon pada, nego baš suprotno. ‘Nije sramota pasti, sramota je ne ustati’. Svaki novi početak je težak, zbog toga uspijevaju samo oni koji su najuporniji.

Sanjati da vi napadate zmiju

Snovi u kojima vi napadate zmiju govore o vašoj odlučnosti, hrabrosti, samopouzdanju i iskrenosti. Niste osoba koja lako odustaje već ste spremni braniti se do kraja.

Čak ste spremni braniti i one slabije od sebe samo da biste zaustavili nepravdu i ponižavanje onih koji za to nisu sposobni. Vi ste junak u očima drugih i imate posebno mjesto u njihovim srcima.

San o crvenoj zmiji

Ako sanjate san o crvenoj zmiji, velike su šanse da ćete uskoro morati birati između dvije vrlo važne osobe. To će biti odluka koju ćete ipak morati donijeti. Pokušajte razmišljati bistre glave jer bi se mogla obiti o glavu ako izaberete pogrešno.

“`