Životinje – značenje i simbolika snova o životinjama

Snovi o životinjama simboliziraju uspone i padove pojedinca u mnogim sferama života. Što se tiče uspona, većinom su u pitanju:

 • novčana nagrada.
 • slavlje u obitelji.
 • širenje obitelji.
 • motivacijski stimulans.
 • ugodnost i slično.

Što se tiče tumačenja snova koji se odnose na padove, to su najčešće:

 • otkaz na poslu.
 • Razočarenje.
 • ljubavna prevara.
 • donošenje loših odluka.
 • loša iskustva i slično.

Sanjati mačku

Snovi o mačkama većinom su dvosmisleni. Ako sanjate mačku koja prede, to obično znači da ćete čuti vrlo ugodnu i sretnu vijest.

Moguće je da je netko iz obitelji dobio na igrama na sreću, možda ste postali ujak, teta, stric, strina i slično. Ili ste dobili obavijest da je netko vama vrlo blizak konačno stupio u brak.

Kad je riječ o lošim vijestima, to obično znači da morate smanjiti troškove. Nisu vam potrebne markirane cipele ili visoke pete kako biste se dokazali u društvu i slično. Postoje mnogo važnije stvari. Prije ili kasnije odlučit ćete što je prioritet u vašem životu.

Sanjati ribu

Snovi o ribama znače da ćete uskoro doživjeti vrlo neugodnu poslovnu situaciju. Ne vjerujte svakome na poslu koji vam kaže da ste vi njihov najbolji kolega i prijatelj.

U budućnosti ćete se dobro zamisliti kome i kako vjerujete te pokušati postati manje lakovjerni. Svima se dogodi da pogriješe, ali naivnost i lakovjernost ne smijete pokazivati u poslovnom svijetu jer lako možete postati metom ismijavanja, podsmijeha i iskorištavanja.

Sanjati svinju

Ako sanjate svinju, to obično predstavlja vašu transformaciju u smislu da ste odbacili pogrešne ciljeve, životne stavove i općenito vaš način razmišljanja.

Okrenuli ste novi list u životu i idete prema nečemu boljem i uspješnijem.

Snovi o svinji često pokazuju odrastanje i zrelost osobe koja ih sanja. Shvaćate da tuđi problemi nisu vaši i odlučili ste se distancirati od istih. To ne predstavlja sebičnost, nego jedan od načina kako postati “slobodniji” i samostalniji.

Snovi o kravi

Ako sanjate kravu, to obično označava prinovu u obitelji. Moguće je da baš vi očekujete dijete ili neko od bližih rođaka treba roditi. U svakom slučaju, ishod je vrlo pozitivan i sretan.

Ne skrivate svoju sreću i izuzetno ste ponosni na taj događaj. Svjesni ste da nema ljepše sreće i osjećaja od djeteta u vašem naručju.

Sanjati konja

Ako sanjate konja, to obično znači da ste u punoj snazi i žudite za zabavom. Bilo da ste mlađa ili starija osoba, to vam ništa ne znači. Obično ne marite za pravila jer se vodite poslovicom “pravila su tu da se krše”.

Život je pun izazova i vi ste spremni ih sve pobijediti.

Ako ste naišli na prepreku, imate osjećaj da ju brzinom svjetlosti uklanjate. Sve vam ide od ruke iako ste svjesni da je vaš put vrlo krivudav.

Sanjati kozu

Ako sanjate kozu, to znači da ste u posljednje vrijeme previše zatvoreni za druge ljude. Ne puštate nikoga u svoj sigurni, zamisleni i samotnjački svijet. Jednostavno ne želite kakvu komunikaciju s vanjskim svijetom.

Možda vam je jednostavno potreban odmor i opuštanje od svakodnevnih obaveza. Moguće je da vam je potrebno samo da “bacite” misli u visine i pustite da sve ide svojim tijekom.

Sanjati tigra

Snovi o tigrovima su vrlo jednostavni za tumačenje. Tumače se kao temelj za osobni napredak. Svjesni ste svojih sposobnosti i ciljeva. Na vama je da i dalje nastavite progresivno i energično prema uspješnijoj budućnosti.

Ne osvrćite se na tračeve i probleme koje će vam donijeti ljubomorne i ovisne osobe. Ostanite snažni, uporni i ne budite žrtva tuđih spletki.

Sanjati slona

Snovi o slonovima simboliziraju nadolazeći težak i vrlo složen poslovni projekt na kojem ćete se junački mučiti i umoriti. Iako ste iskusni u svojoj struci, ovo će biti jako velik izazov nakon kojeg će vam biti itekako potreban dugi i zasluženi odmor.

Snovi takve vrste ukazuju na snagu i spremnost osobe koja ih sanja na ostvarenju zacrtanog cilja, kako bi se izvukla neka osobna korist koja će joj pomoći da se dalje usavršava i ispunjava.

Snovi o stadu ovaca

Ako sanjate snove u kojima se nalazi cijelo stado ovaca, to znači da ste stalno okruženi dragim osobama i osobama od povjerenja. To stado ukazuje na vrlo čvrstu vezu koju imate s obitelji, radnim kolegama ili susjedima i slično.

Osjećate se ispunjeno i sretno kad se nalazite u krugu tih osoba.

Snovi o miševima

Ako sanjate snove u kojima se nalaze miševi, to obično nije dobar znak. Vaše sumnje da vas partner vara vjerojatno će se obistiniti.

Ako nemate poseban odnos s njim ili njom, možda je sada najbolje vrijeme da se riješite briga koje će vam zajednički život donijeti i da prekinete odnos.

Iako to ne mora biti sto posto točno, ovakvi se snovi najčešće tumače upravo ovako i rijetko kada su pogrešni.

Sanjati ptice

Ako sanjate pticu ili čak jato ptica, to implicira da vam je potrebno nekakvo društvo u kojem ćete se osjećati prihvaćenim i prisutnim. Nikada se niste uklapali kad su u pitanju vaša prijašnja društva, iako ste dali sve od sebe da vas prihvate.

Strpljenje je vrlina koja se isplati čekati. Odustajanje je borba jake osobe, a život slabe.

Snovi o morskim psima

Morski psi su po prirodi vrlo oprezna i snalažljiva bića koja nemaju prirodnog neprijatelja. Čak im ni bolest ne može ništa. Ako sanjate morskog psa ili morske pse, to znači da se ne bojite ničega.

Skupili ste mnogo neprijatelja dok ste se probijali na vrh i koji se ne usude suprotstaviti vam jer ste im mnogo puta pokazali zube i zbog toga što su svjesni vaše veličine i snage.

Postali ste neovisni i vrlo oprezni zbog mnogih neugodnih i teških situacija koje je život stavio pred vas i u kojima ste uvijek izlazili kao pobjednik. Čelični karakter i ogromna volja su vaša “osobna iskaznica”.

Sanjati medvjeda

Ako sanjate medvjeda, to znači da će uskoro upravo vi odlučiti o ishodu neke vrlo važne situacije. Moguće je da će vam se dogoditi neki problem na poslu u kojem ćete upravo vi odigrati vrlo važnu ulogu.

Bilo da će ta odluka biti pozitivna ili negativna za vas, na vama je da procijenite. Svaka akcija ima svoju reakciju, dobru ili lošu.

Snovi o meduzama

Sanjati meduze znači da će vam se netko povjeriti o nečemu vrlo važnom. Moguće je da je ta osoba učinila nešto vrlo loše (ljubavna afera, krađa, tuča, ogovaranje s lošim ishodom, i slično) pa ju grize savjest ili jednostavno ima potrebu da se ispovijedi nekome ili izjadati se nekome.

Na vama je da odlučite kako ćete je savjetovati, ali imajte na umu da vaši savjeti mogu ostaviti trajne posljedice te osobi ako su pogrešni ili ako vas ta osoba pogrešno shvati.

Sanjati lava ili lavicu

Ako sanjate lava ili lavicu, to može značiti jedno od ove dvije stvari:

 1. Ako je u pitanju lav, to znači da ćete imati problem koji ćete uspjeti riješiti uz pomoć vrlo dobrog prijatelja čiji će savjet vas usmjeriti na pravi put.
 2. Ako je u pitanju lavica, to znači da će vas kontaktirati osoba ženskog spola s kojom niste dugo bili u kontaktu. Moguće je da će vas pozvati ili kontaktirati putem društvenih mreža bivša djevojka ili bivši dečko, susjed koji se davno preselio u neke daleke krajeve, prijatelj iz djetinjstva s kojim ste izgubili kontakt još iz doba osnovne škole i slično.

Sanjati pile

Snovi o piletu su blage i naivne prirode. U nadolazećem periodu vrlo je moguće da ćete osjećati neku vrstu blagostanja i topline koja će kružiti oko vašeg srca. Prema svim ljudima osjećate ljubav i sreću. Takva razina smirenosti i samopouzdanja bit će vam odskočna daska za neke nove ideje i, u neku ruku, poslovni napredak.

Snovi o kokoši

Snovi o kokoši simboliziraju neku vrstu prijetnje. Moguće je da će vam šef zaprijetiti otkazom ili da će vam umanjiti plaću ako ne završite neki zadatak u zadatom roku. Možda će vam partner ili partnerica prijetiti prekidom ako im ne ispuniti neku želju ili možda žele prekinuti vaše druženje s kolegicom ili kolegom s posla zbog prevelike doze ljubomore koja se nalazi u njemu ili njoj.

Sanjati komarca

Sanjati komarca tumači se kao sreća usred nesreće. Moguće je da ćete slaviti novčani dobitak zbog kojeg ste morali proći “Sodomu i Gomoru”.

Često se događa da osoba koja sanja snove o komarcima doživi vrlo neugodne avanture i naizgled bezizlazne situacije za koje se rješenje pojavljuje gotovo u istom trenutku.

Za osobe koje sanjaju takve snove obično se kaže da su rođene pod sretnom zvijezdom jer im se nekako iz vedra neba pruži odgovor i samo je na njima da pruže ruku i grabnu ga.

Snovi o magarcu

Ako sanjate snove u kojima se nalazi magarac, to obično znači da morate poraditi na svom ponašanju u javnosti ili na poslu. Mnogi vas smatraju za vrlo nekulturanog, neugodnog i arogantnog.

To vam na poslu samo otežava i ne donosi dobro. U privatnom životu vjerojatno nemate mnogo osoba koje biste mogli smatrati prijateljima, iako ih mnogo poznajete.

Ne prihvaćajte sumnjive ponude, koliko god primamljive bile. Svaki vaš pokret bit će promatran s oprezom od strane kolega i lažnih prijatelja.