Udovac ili udovica – značenje sna

Udovica ili udovac pripadaju skupini pojmova koji se u snu rjeđe pojavljuju. Naime, to više definiramo kao karakteristiku nego kao sam pojam. Iz tog razloga možemo povezati brojne situacije u kojima se može naći.

San se u osnovi više temelji na vizualnim stvarima, pa se takav vid sna, gdje za određenu osobu znate da je udovica ili udovac, manifestira kao značajan.

Općenito značenje i simbolika sna u kojem se pojavi udovica ili udovac su tuga, usamljenost, gubitak, nedostatak ljubavi.

Kako biste jasnije shvatili što snovi s udovicom donose, potrudite se prisjetiti se detalja i drugih segmenata sna koji opisuju situaciju i radnju u snu.

U nastavku vam donosimo objašnjenja najčešćih situacija u kojima se udovica ili udovac mogu naći.

Više o tome u ostatku teksta…

Sanjati udovicu / udovca na sprovodu

San u kojem vidite udovicu ili udovca na sprovodu označava vašu pažnju prema drugim ljudima. Moguće je da ste izrazito empatična osoba koja može istinski osjetiti tugu i patnju kroz koju druga osoba prolazi.

Niste u stanju zanemariti tuđe osjećaje i emocije i to vas čini pažljivom osobom. Iako to ponekad ne pokazujete, osjetljivosti vam ne nedostaje.

Trudite se saslušati svakoga, kome god se obratite pokazujete mu ili joj svoju prijateljsku stranu. Svjesni ste da ponekad, ako ne možete ponuditi konkretnu pomoć, razgovor može biti isto tako od velikog značaja.

Danas je sve manje osoba koje su sposobne poslušati druge ljude, uglavnom se fokusiraju na priču o sebi i o svojim problemima. No, vi ste iznimni slušatelj i to vas čini dobrim sugovornikom.

Sanjati da ste vi udovica / udovac

Sanjali ste da ste vi u ulozi udovice ili udovca? Simbolika takvog sna jest da ste u prethodnom razdoblju imali određeni vid svađe ili rasprave sa svojim ljubavnim partnerom. To je dalje rezultiralo neskladom u vašem odnosu i svađe su se samo nastavile vezivati jedna za drugu.

Moguće je da imate različite stavove o većini tema pa često ulazite u konflikte. Time ljubav stavljate na posljednje mjesto, a želju da pokažete da ste u pravu, na prvo.

Takvi stavovi sigurno ne vode ničemu dobrom. Potrudite se da iako ne podržavate nečije mišljenje o određenoj temi, poštujte ga. Time ćete izbjeći brojne rasprave i uzaludno trošenje vremena na dokazivanje da osoba, po vama, nije u pravu.

Međutim, ako ste slobodni, a sanjali ste ovakav san, vjerojatno se ponekad zapitate koliko će još vremena proći dok ne upoznate pravu ljubav. Na neki način počinjete patiti u svojoj samoći, čekajući da se ljubav dogodi. Savjet za vas je da patnju preusmjerite na ljubav prema samom sebi, i tek tada možete očekivati neki rezultat u ljubavnom životu.

Vidjeti sretnu udovicu / udovca

Vidjeti sretnu udovicu ili udovca u snu simbolizira da poznajete osobu koja svoje probleme i nedaće ne dijeli s drugim ljudima, koliko god bliski bili. Ostavlja tugu iza četiri zida i izlazi s osmijehom na licu.

Okolina čak misli da osoba nikad nema poteškoća i da joj u životu sve ide glatko. Nerijetko to izaziva i zavist kod nekih ljudi. Misle si, njoj ili njemu je život kao bajka, ali stvarnost je često drukčija.

Zapravo, nikome život nije kao bajka, pa ni toj osobi. U razdoblju koje slijedi vi ćete biti jedni od rijetkih koji će primijetiti probleme s kojima se ta osoba nosi, koliko god ih pokušavala skriti.

Potrudite se pružiti koju lijepu riječ i ugodan prijateljski razgovor, na taj način ćete toj osobi olakšati više nego što možete zamisliti.

Sanjati da bježite od udovice / udovca

San u kojem bježite od udovice ili udovca označava da imate strah od gubitka ljubavi u vašem životu. Pokušavate pobjeći od tog straha, ali vam ne uspijeva. Kao i uvijek u životu, od straha se ne bježi nego se suočava s njim.

Budući da uzaludno bježite, razmislite što vas dovodi u situaciju da osjećate takav strah.

U većini slučajeva uzrok su nizovi neuzvraćenih ljubavi koje nosimo u sebi od prije. Potrudite se ostaviti prošlost iza sebe gdje i pripada i ne dozvolite da utječe na vaš život u sadašnjosti, niti da vam diktira budućnost.

Strah od neuzvraćene ljubavi ili čak gubitka nisu rijetki, ali jako je važno držati strahove pod kontrolom kako ne bi upravljali vašim svakodnevnim životom.

Sanjati uplakanu udovicu / udovca

Uplakana udovica ili udovac u snu odražava vaše emocije. Takav san je čest kod osoba koje ne iskazuju prevelike emocije, pa im je prihvatljivije vidjeti u snu nekog drugog kako plače, umjesto sebe.

Ako je udovica ili udovac plakao u vašem snu, mogli biste se zapitati ponašate li se ispravno prema svojim bližnjima i imaju li vaše reakcije neke negativne posljedice po njih. To može biti znak da biste trebali promijeniti način na koji reagirate i suočavate se s događajima u svom životu.

Radite na tome da svoje emocije iskazujete, bilo da su pozitivne ili negativne. Tako ćete se osloboditi napetosti, a i ljudi oko vas će vam lakše razumjeti ako imate loš dan ili neki problem.

Nemojte se ustručavati zaplakati ako osjetite potrebu za tim, neovisno o tome jeste li muško ili žensko, jer svi imamo osjećaje. Posebno ako ste muškarac, prihvatite da je sasvim normalno i prirodno pustiti suzu i zanemarite nametnute stereotipe društva u kojem živimo.

Sanjati da vam je član obitelji postao udovica / udovac

Ako ste usnuli da je netko od vaše obitelji postao udovica ili udovac, takav san simbolizira da će u nadolazećem razdoblju ta osoba koju ste sanjali imati teškoća i poteškoća s zdravljem.

Shvatite ovaj san kao poruku i posavjetujte tu osobu da obrati pažnju na zdravlje i možda na taj način uspijete spriječiti negativan ishod. Odlazak liječniku preventivno je vrlo dobra ideja. Ponekad možemo spriječiti određene stvari, stoga iskoristite priliku i posavjetujte dragu osobu.

Također, nema potrebe živjeti u strahu od sna poput ovog. Nikad s potpunom sigurnošću ne možete znati što vam život nosi, stoga nemojte strahovati od nepoznatog. Prepuštajte se životu i borite se da iz svega izvučete pozitivan ishod, koliko god to bilo teško.

Razgovarati s udovicom / udovcem

Razgovor s osobom koja je udovica ili udovac u snu može imati veliko značenje za vas u stvarnom životu. Često osobe koje su prošle kroz velike gubitke imaju korisne savjete za podijeliti.

Obogaćene su mudrošću i znanjem o tome kako najbolje proživjeti život, unatoč svim lošim trenucima. Znaju za borbu koju život nosi i posjeduju snagu koja je rezultat svih tih borbi, bilo pobjeda ili poraza.

Uzmite nekoliko minuta razmislite o čemu ste razgovarali s tom osobom u snu i što vam ona govori.

Riječi koje čujete pokušajte povezati sa svojim životom i izvući poruku koja vam može biti od velike koristi u rješavanju određenih dilema i problematičnih situacija.

Sanjati da ulazite u brak s udovicom / udovcem 

Brak s udovicom ili udovcem predstavlja vrlo specifičnu situaciju, kako u stvarnom životu tako i u snu. Ako sanjate brak to simbolizira snažnu ljubav, poštovanje i harmoniju kojoj težite.

Vjerojatno ste osoba koja ima puno kvaliteta za ponuditi i tražite isto zauzvrat. Ne pristajete na manje od svojih očekivanja i spremni ste boriti se za sve što vrijedi.

Brak s udovicom ili udovcem implicira na to da nemate predrasuda ako sve što tražite pronađete u osobi koja je već imala brak iza sebe.

Dovoljno ste zreli i sposobni prihvatiti tu osobu bez ikakvih predrasuda i brige o mišljenju društva i okoline. Trudite se zadovoljiti sebe jer ste svjesni da ljude oko sebe nikada do kraja nećete moći zadovoljiti. To vas čini izuzetno hrabrom i sigurnom osobom.

Sanjati da tražite udovicu / udovca

Pretraživanje za udovicom ili udovcem u snu? San poput ovog simbolizira da ste u posljednje vrijeme mnogo vremena posvetili razmišljanju o svojoj prošloj ljubavi.

Pokušavate prestati, ali ponekad je to jače od vas. Nema ništa loše u tome, ali imajte na umu da kada se sjećate prošlosti, vaš mozak većinom fokusira na lijepe trenutke i uspomene, dok sve loše stavlja u drugi plan. Na taj način biste mogli stvoriti nerealnu sliku prošlosti.

Ako previše razmišljate, lako možete sebe dovesti do toga da ponovno proživljavate bol, iako je prošlo dovoljno vremena da to prebolite. Shvatite ovaj san kao znak da se usredotočite na budućnost i da budete mnogo prisutniji u sadašnjim događanjima.

Pomagati udovici / udovcu

Simbolika sna u kojem pomažete osobi koja je udovica ili udovac jest da se u određenoj stvarnoj situaciji osjećate nemoćno. Možda se morate nositi s napetim obiteljskim odnosima ili kroničnom bolešću i čini vam se da ste zaglavljeni u teškoj situaciji iz koje ne znate hoćete li se izvući. Iako se situacija čini bezizlazna, san vam potvrđuje da ju itekako možete riješiti.

Posjedujete izuzetne sposobnosti koje vam pomažu da se izdignete iznad svih izazova koji prolaze kroz vaš život. Jasno razlikujete što je dobro, a što zlo.

Susrećete se s teškim situacijama i okolnostima, ali ih nikada ne izbjegavate, već nastojite postupiti na najbolji mogući način za sve obuhvaćene nastalom situacijom.