Mačka – snovi i simbolika mačaka u snovima

Sanjati vašu mačku

Ako sanjate vašu mačku, to obično znači da ćete uskoro stati na “ludi kamen”. Moguće je da ste se napokon odlučili na taj veliki korak i da ste svjesni obaveza i odgovornosti koje on nosi. Srećom, vaš partner isto tako razmišlja, što vam mnogo toga olakšava.

U posljednje vrijeme ste vrlo opušteni i sve živopisno opisujete, unatoč tome što vas muče veliki problemi za koje mislite da drugima nisu važni. Pokušajte razgovarati sa svojim partnerom; možda se kod njega ili nje krije rješenje za vaše probleme.

Sanjati mačku kako prelazi cestu

Ako sanjate mačku koja prelazi cestu, to obično znači da biste mogli unaprijediti svoje vrline i dobre navike. Možda su vam se isplatili tečajevi i vježbe koje ste pohađali ili će se isplatiti.

Razmišljate drugačije od ostalih i sve vam se čini rješivim. Ne bojite se izazova i spremni ste na sve.

Snovi o mački koja prelazi cestu obično ukazuju na to da ste postali svjesniji vlastitih mogućnosti i da ste prevladali neka loša iskustva koja su vas nekad mučila.

Sanjati crnu mačku

Snovi o crnim mačkama obično su donosioci loših vijesti. Morate postati svjesniji događaja oko sebe u poslovnom okruženju. Uvijek dva puta provjerite što radite na poslu jer vas greška može skupo stajati.

Uslijed nekih osobnih razloga bit ćete prisiljeni odgoditi planirani godišnji odmor.

Snove o crnim mačkama ne treba tumačiti ako ste nedavno vidjeli jednu u stvarnom životu jer je vjerojatno da vam se taj dojam urezao u pamćenje zbog vašeg velikog praznovjerja.

Sanjati bijelu mačku

Ako ste sanjali bijelu mačku, to obično znači da ste blizu nekog velikog otkrića u obitelji. Postoji velika mogućnost da će otkriće biti vrlo uznemirujuće.

Možda ćete na obiteljskom ručku ili izletu saznati da ste usvojeni ili da je netko iz vaše rodbine ljubitelj istog spola.

Često ste spekulirali o toj osobi s ostalom rodbinom, ali niste bili sigurni što je istina. Možda ćete sada moći potvrditi vaše sumnje.

Snovi o čoporu mačaka

Ako sanjate čopor mačaka, to ukazuje na nepredviđeni financijski izdatak koji će vas uzdrmati. To su obično velike financijske kazne zbog vaše nehajnosti i bezbrižnosti.

To će vam biti upozorenje da se u budućnosti promijenite i razlog da počnete drugačije razmišljati o ljudima i stvarima oko vas jer ste sve shvaćali olako i uzimali zdravo za gotovo.

Dosad ste sitnice smatrali nevažnima, ali će vam potreba natjerati da promijenite svoje razmišljanje i konačno odrastete. Vaši prijatelji već polako počinju mijenjati mišljenje o vama i postepeno se udaljavaju od vas. Nemojte dopustiti da steknete osjećaj da ste sami na ovom svijetu.

Sanjati mačku koja mjauče

Snovi o mački koja mjauče upućuju na to da ćete vi biti razlog zbog kojeg će se vaše kolege na poslu svađati međusobno.

Moguće je da ste vrlo popularna osoba na vašem radnom mjestu ili obnašate neku važnu funkciju u tvrtki, pa vam se svi žele dodvoriti i ugađati, zbog čega će izbiti konflikt.

Takva atmosfera na poslu često je kontraproduktivna i poželjet ćete da do toga nikada nije ni došlo. Iako ćete lako smiriti situaciju, već će biti nanesena šteta, i trebat će puno vremena da se tvrtka oporavi i vrati na staru, stabilnu putanju.

Snovi o mrtvoj mački

Značenje snova o mrtvoj mački ovisi o lokaciji na kojoj ste je sanjali. Ako ste sanjali mrtvu mačku na ovim lokacijama, značenje je sljedeće:

  • Sanjati mrtvu mačku na autocesti upućuje na to da vam se ne sviđa ponašanje jednog vašeg radnog kolege, odnosno njegov ili njezin odnos prema drugim kolegama. Smatrate da je takvo ponašanje štetno za ugled tvrtke i za moral zaposlenika.
  • Sanjati mrtvu mačku u dvorištu zgrade ili kuće znači da ćete pokušati uspostaviti kontakt s nekom bivšom ljubavi iz prošlosti. Možda čak i iz školskih dana.
  • Sanjati mrtvu mačku u kući ili stanu znači da ćete imati iznenadno veliki financijski izdatak koji ste na kraju očekivali, ali ste odgađali neizbježno.
  • Sanjati mrtvu mačku na livadi ukazuje na to da ćete si postaviti neki dugoročni plan za koji vjerujete da će vam u budućnosti donijeti veliku financijsku dobit. To su obično ulaganja u neke start-up kompanije ili štednja novca u bankama na duži rok.
  • Sanjati mrtvu mačku na pješačkom prijelazu znači da ste na životnoj raskrsnici. Morat ćete donijeti odluku koja će vam život okrenuti za sto osamdeset stupnjeva. Na vama je da ta odluka bude savršena i uspješna.

Sanjati mačku na drvetu

Snovi o mački na drvetu simboliziraju vaše neuspješne pokušaje da se svidite nekoj osobi suprotnog spola koju već duže vrijeme volite.

Sigurni ste da vam je svaki put kad ste pokušali nedostajalo malo za uspjeh. Iako su vam ego i samopouzdanje uzdrmani, vjerujete da imate još mnogo šansi za uspjeh.

Imali ste mnogo simpatija i svjesni ste da ste i vi bili mnogima simpatija. Pitate se jesu li to bila propuštena prilika za veliku ljubav ili samo prolazna faza i da pravu ljubav tek trebate očekivati.

Snovi o mački koja juri miša

Ako sanjate mačku koja juri miša to znači da ćete ponovno biti razočarani rezultatom lokalnih izbora. Unatoč izgubljenoj nadi u političku scenu, ne želite vjerovati da i sada može biti bolje. Dosta vam je laži, praznih obećanja i lažne demokracije.

Moguće je da ćete uskoro morati pomoći nekome tko vam je vrlo drag. Ta će vam pomoć pokazati ostalima oko vas da je nesebičnost i čovječnost općenito, veoma ugodna i pozitivna vrlina.

Sanjati mačku kako prede

Simbolika snova o mački koja prede jest da se niste pokajali za nešto što ste učinili, a za što vam je rečeno da je nepotrebno i iznimno rizično u smislu financijskog gubitka i poslovne sigurnosti. Vrijeme će pokazati rezultate, a vi ste sigurni u svoju odluku jer ste je temeljito proučili.

Doći će vrijeme kada ćete se morati udružiti s osobom koja vam konstantno stvara probleme i anksioznost na poslu, kako biste zajedno riješili vrlo osjetljivu situaciju za tvrtku u kojoj ste zaposleni.

Sanjati mačku i psa

Snovi u kojima istovremeno vidite mačku i psa imaju dva značenja:

  • Ako sanjate da su mačka i pas neprijateljski nastrojeni jedno prema drugome, očekujte svađu s nekim od bliskih prijatelja. U svađi je moguće da će doći do prekida prijateljstva i stvaranja velike mržnje između vas.
  • Ako sanjate da su mačka i pas prijateljski nastrojeni jedno prema drugome, znači da će u vašem ljubavnom životu “procvjetati ruže”. Vaš će partner biti vrlo sretan zbog nekih vaših odluka.

Sanjati da vam je netko poklonio mačku

Ako sanjate da vam je netko poklonio mačku, to znači da u stvarnom životu netko svakodnevno nudi lojalnost, ljubav i sreću.

Moguće je da je vaš emotivni partner vrlo požrtvovan i iskren, s gore navedenim vrlinama. Vaša ljubav je vrlo emotivna i čista. Takva se ljubav mjeri u beskonačnost. Na vama je da njegujete tu istu ljubav i održavate je čistom kako bi trajala što duže.

Takvi snovi u kojima vam netko poklanja mačku gotovo su uvijek romantične prirode. Osobe koje dožive takvu ljubav su pravi sretnici, jer je ona rijetkost i teško ju je naći. Svi žude za tom vrstom intenziteta, ali možete ga postići samo ako pronađete “onog pravog” ili “onu pravu”.

Snovi o malim mačićima

Ako sanjate male mačiće, to znači da će vam netko dati vrlo zanimljivu i fascinantnu ponudu. Možda ćete uspostaviti kontakt s drugom tvrtkom koja će vam ponuditi vrlo dobru radnu poziciju zajedno s velikom plaćom i financijskom stimulacijom.

Ako ste u dugoj ljubavnoj vezi, moguće je da će vas obradovati prekrasna vijest o proširenju obitelji. Ta vas vijest može iznenaditi, ali ćete s vremenom prihvatiti činjenicu da ćete postati roditelji, što će vam promijeniti prioritete.

Sanjati slijepu mačku

Sanjati slijepu mačku ukazuje na to da se pred vašim očima odvija nešto što ne želite prihvatiti niti priznati sebi. Može se dogoditi da uhvatite partnera u nevjeri što će izazvati velik emotivni šok.

Razmišljaćete dugo trebate li mu ili joj oprostiti, jer ste sigurni da se partner istinski kaje za učinjeno. Slijedi razdoblje nevjere i nesigurnosti u druge. Ali zapamtite, ne sude svi ljudi isto.

Sanjati mačku na krovu

Ako sanjate mačku na krovu, to sugerira da ćete voditi vrlo neugodan razgovor s vašim trenutnim šefom.

Moguće je da ćete napraviti veliku grešku koja će tvrtki prouzročiti velike financijske gubitke. Tko radi, taj i griješi, ali pažnje i koncentracije nikada dosta.

Pokušat ćete emotivno doći do prijatelja ili prijateljice o kojima neprestano razmišljate. Svaki vaš korak može se činiti nesigurnim. Idite polako, ali sigurno.