Njiva ili plje – sanovnik o njivi

Zemlja koja se obrađuje i koja predstavlja plodno tlo iz kojeg mogu izrasti razne vrste biljaka u snu ima iznimno važno značenje. U stvarnom životu polja nam služe kao važan dio u procesu dobivanja plodova. Ako tlo nije dobro obrađeno i pripremljeno prije nego posijemo plod, ne možemo očekivati ni kvalitetan proizvod na kraju. Kada taj dio povežemo sa simbolikom polja u snovima, mnoge stvari će biti jasnije za protumačiti.

U snovima polje predstavlja vaš um, svijest i podsvijest. Ako obratimo pažnju na to, dolazimo do zaključka da ta tri dijela vašeg bića predstavljaju vašu osobnu i vlastitu njivu u kojoj vi sijete vaše plodove ideja, mašte, zaključaka i misli. Bitno je naglasiti da će sve što “posijete” sigurno “izrasti”, stoga budite oprezni što ćete posijati.

Ljudski mozak je koncipiran tako da prihvaća i obrađuje svaku informaciju koja do njega dođe, te ukoliko svakodnevno sebi govorite da ste lijepi ili pametni, vaša svijest i podsvijest će to prihvatiti i za određeno kratko vrijeme ćete sebi činiti znatno ljepši i pametniji nego prije. Isto tako vrijedi i za negativne kritike koje si upućujete, dogodit će se ista stvar. Iz tih razloga oprezno birajte informacije koje ćete “posijati” u vaš um.

Zahvaljujući podsvjesnom dijelu našeg mozga, polje kao pojam se javlja u snovima kako bismo primili jasnu poruku što nam vaša podsvijest poručuje i s kojom se možete povezati isključivo u snu ili putem meditacije i drugih metoda kada ste u najvećem stupnju opuštenosti.

Kako biste što preciznije odredili poruke i značenja vaših snova, nužno je da obratite pažnju na detalje sna i opisa polja koje se pojavljuje. Kako bismo vam olakšali, u nastavku donosimo objašnjenja najčešćih snova koji se javljaju na temelju navedenog pojma.

Više o tome u nastavku teksta…

Sanjati da radite na njivi

Raditi na njivi u vašim snovima implicira na to da ste u proteklom razdoblju uložili puno vremena i truda na poboljšanje vašeg unutarnjeg dijaloga. Trudite se razvijati pozitivan način razmišljanja i pretvarate negativne događaje u korisnu lekciju i način da iz toga nešto naučite.

Shvatili ste važnost koju nosi takav način obrade informacija i pogodnosti koje dolaze ako koristite tu metodu.

Da biste u potpunosti razvili novi način razmišljanja, potreban je određen period svakodnevne vježbe i discipline kako biste se što lakše i brže usavršili.

Shvatite ovaj san kao poruku da ste na dobrom putu i da za sve što je dobro i korisno treba uložiti rad i vrijeme, a uspjeh je u tom slučaju zagarantiran.

Sanjati da kupujete njivu

Kupnja njive simbolizira da ćete u sljedećih nekoliko dana dobiti ponudu koja bi vam mogla omogućiti napredak u životu ako je prihvatite. Da biste krenuti u nove uspjehe potrebno je uložiti određeni dio vašeg novca, vremena i znanja.

Ponuda bi mogla biti vezana uz poslovno putovanje ili odlazak na usavršavanje povezano s određenim dijelom vašeg posla, kao što su seminari i slično. Bilo bi poželjno da ponudu prihvatite, jer kako smo ranije napomenuli, pružila bi vam napredak i razvoj, kako psihički tako i materijalno.

Sanjati da prodajete njivu

Prodaja njive u snovima označava da ste trenutačno pod utjecajem drugih ljudi i dopustili ste određenoj osobi da utječe na vaše odluke. Polako gubite svoj stav i prihvaćate nametnuta mišljenja.

Niste u potpunosti svjesni jer se vjerojatno radi o nekom obliku manipulacije nad vama. Sporedna osoba od toga ima veliku korist koju vi trenutačno ne vidite i stoga lako pristajete na obmanu.

Ako nastavite biti pod tim utjecajem, možete očekivati da stvari ne ispadnu kako ste zamislili. Potrudite se razmisliti svojom glavom prije donošenja bilo kakvih većih odluka kako biste spriječili štetu koja može nastati.

Poruka sna je da na vrijeme uočite svoju grešku i ispravite je prije nego situacija postane gora.

Vidjeti njivu suncokreta

Suncokret se ne pojavljuje često u snovima, ali nosi snažno značenje. Polje prepuno suncokreta ukazuje na to da trebate pojednostaviti neke stvari u životu kako biste bili sretniji i općenito zadovoljniji.

Od nas se u aktualnom vremenu zahtijeva vrlo brz ritam života u kojem sve manje vremena ostaje za stvari koje volimo.

Ako puno vremena provodite u obvezama, shvatit ćete da postajete nervozni, umorni i bez volje te osmjeha na licu. Pošto ste već ušli u rutinu svakodnevnice, ne možete uočiti gdje griješite i počinjete se navikavati na takav način života.

Pojava ovog sna služi da shvatite potrebu usporavanja ritma i vraćanja starih navika koje su vam nosile radost i pozitivnost.

Sanjati da ste na njivi punoj cvijeća

U snu se nalazite na polju prepunom cvijeća? Takav san sigurno je bio ugodan i poruka koju donosi je također iznimno pozitivna. Možete očekivati da ćete uskoro dobiti iznenađenje koje će biti iznad svih vaših očekivanja.

Neka vam draga osoba odlučit će vas obradovati i uložit će puno vremena kako bi poklon i iznenađenje bili na vrhunskoj razini. Nema sumnje da ćete biti oduševljeni.

Povod takvog gesta može biti rođendan, godišnjica ili možda promaknuće na poslu ili završetak školovanja. U svakom slučaju, očekuje vas pozitivan događaj koji će potaknuti drage ljude da vam dodatno uljepšaju dan.

Pred vama je vrlo lijep i pozitivan period ispunjen ljubavlju i pažnjom.

Sanjati da ste zapalili njivu

Njiva koja gori, a vi ste odgovorni za nastali požar, implicira da se rješavate starih problema i stvari koje su vas sputavale da krenete naprijed. Dugo ste se čvrsto držali uvjerenja koja vam već dugo ne služe, ali niste znali kako ih se riješiti.

Nakon što ste shvatili da je vrijeme da se oslobodite svega što vam više ne koristi, “zapalili” ste sjećanja i sve što vas je vezalo za to.

Niste u mogućnosti nastaviti stajati na mjestu nego ste uložili sve od sebe da započnete ispočetka i zaboravite na sve što vas je kočilo. Ovim potezom probudili ste snagu u sebi i vjeru da vas više ništa ne može zaustaviti.

Trebalo vam je puno vremena da pronađete svoj put, stoga nemojte dopustiti da vas nešto sputava i vrati na početak.

Tražiti njivu u snu

Traženje polja u snu implicira da u stvarnom svijetu tragate za idejama i motivacijom koja vas pokreće. Osjećate se odsutno već neko vrijeme, bez želje da radite išta. Niste osoba kojoj takvo stanje odgovara i želite vratiti svoju aktivnost, ali bez dodatne motivacije niste u stanju to postići.

Pokušajte si dati nekoliko dana vremena i ako ne dođe do promjene, izdvojite malo vremena za šetnju prirodom kako biste razbistriti misli i potaknuli nove ideje.

Sanjati njivu kukuruza

Kukuruz kada se pojavi u snovima označava da ćete postati bogat čovjek, ostvariti potpunu neovisnost i čvrsto stajati na nogama. Naporni rad je napokon došao na naplatu i sada možete uživati u plodovima svog truda. Bogatstvo ne morа da bude samo materijalne prirode.

Naime, ako ste razmišljali o osnivanju braka i obitelji, sada je idealno vrijeme za taj korak. Sve u čemu ste proteklo razdoblje uložili vrijeme, trud i ljubav sada je rezultiralo uspjehom i bez skromnosti uživajte u tome, jer ste to zasigurno zaslužili.

Sanjati neplodnu njivu

Neplodno polje ili tlo koje nije u mogućnosti biti obradivo u snu znači da vam u posljednje vrijeme ne uspijevaju pokušaji poboljšanja vaših ciljeva i zamisli koje imate.

Moguće je da to doprinosi i pritisak koji osjećate od strane nadređenih ako se odnosi na vaš poslovni uspjeh.

Netko vas stalno podsjeća na zadatke koje trebate ispuniti, što vam ne olakšava situaciju.

Kako biste se suočili s tim stresom, pokušajte postaviti svoj ritam koji će vam omogućiti kontrolu nad svim zadaćama i obavezama, a pritom ne narušavati svoj mir koji vam je potreban za njihovo uspješno rješavanje. Ravnoteža je ključna u ovoj situaciji.

Vidjeti nekoga drugog da koristi i radi vaše njive

San u kojem određena osoba koristi polje koje je vaše simbolizira da će se u nadolazećem razdoblju dogoditi situacija u kojoj će netko drugi izložiti vaše ideje kao svoje.

Bio to poslovni ili privatni dio vašeg života, osjećat ćete se pokradeno i nećete znati kako reagirati.

Ako se ne zauzmete za sebe, stvorit ćete sliku u društvu da niste dovoljno hrabri i samouvjereni.

S druge strane, ako to pustite da prođe bez vaše reakcije, dajete na znanje toj osobi da može nastaviti s takvim podmuklim potezima. Razmislite o tome koje rješenje je najbolje za vas i nemojte previše brzopleto donositi takve odluke.

Sanjati njivu kojoj ne vidite kraj

Nepregledno polje u snu govori da vas očekuje veliki prosperitet i mogućnost za uspjeh u svim područjima, ali samo ako ste dovoljno hrabri da se borite za to.

Takav san ukazuje da ste u razdoblju kada je sve moguće ako date svoj maksimum u ostvarivanju tog cilja. To se može odnositi na rad, ljubav ili osobne ciljeve i zamisli koje imate.

Shvatite to kao pozitivan znak koji govori da ćete sigurno uspjeti, pod uvjetom da ne odustajete i budete dovoljno ustrajni da dočekate rezultat.

Ako radite na disciplini i pozitivnom stavu, razne mogućnosti će biti ostvarive. Na vama je odluka hoćete li ostati na mjestu ili skupiti snagu i vidjeti što vam sve život nudi, te krenuti naprijed.