Kiša – šta znači sanjati kišu

Kiša u snovima predstavlja motiv koji simbolizira tugu, agoniju, usamljenost i slično, ali isto tako ukazuje na moguću sretnu okolnost i događaj. Često se povezuje s vašim trenutnim raspoloženjem, tako ako prolazite kroz teško razdoblje u životu, vrlo je moguće da ćete sanjati kišu.

Budući da je voda u snovima simbol emocija, kiša može označavati potisnute emocije koje ne dopuštate da se pokažu. Ako su kapljice kiše bile snažne i obilne, to može ukazivati na to da će neke od tih emocija početi izlaziti na površinu. U slučaju da je kiša hladna, vaša podsvijest vam daje do znanja da postajete ravnodušnija osoba, da se vaše emocije hlade i postajete manje empatični.

Kiša također može označavati očuvanje nečega, jer kao i u stvarnom životu, svi se radujemo suncu ali bez kišnih dana sve bi počelo vene.

Također, kiša ima simboliku pročišćenja i označava buđenje u nekom smislu. Smatra se dvosmislenim simbolom u snu.

Sa pozitivne strane, takav san vas karakterizira kao emocionalno zrelu osobu koja zna upravljati svojim emocijama i ne dopušta da one upravljaju vašim životom. S druge strane, ako primijetite da kiša postaje česta tema vaših snova, to ne trebate smatrati dobrim znakom, jer očigledno postoji problem koji vam oduzima puno energije i počinje vas mentalno iscrpljivati.

Postoji nekoliko tumačenja zašto se sanja kiša. Točno značenje ovisi o mnogim detaljima sna kao što su:

  • raspoloženje same osobe dok gleda kišu,
  • vrsta kiše,
  • količina kiše,
  • doba godine.

Ako interpretaciju ne možete jasno razumjeti sami, dovoljno je da koristite informacije iz teksta koji slijedi.

Više o snovima o kiši protumačit ćemo vam u tekstu ispod.

Sanjati ledena kišu

Ledena kiša u snovima se pojavljuje kao simbol rata, sukoba ili svađe s bliskom osobom. Postoji mogućnost da ćete ući u svađu ili raspravu s vašim partnerom, roditeljima, prijateljima.

Ovaj oblik kiše u snu može poslužiti kao znak da u skorije vrijeme obratite pažnju na negativne razgovore koje vodite i na rasprave u koje se uplićete, pa čak i manje nesuglasice mogu rezultirati prekidom nekih odnosa.

Sanjati kako gledate kišu kroz prozor

Gledanje kiše kroz prozor u snovima se povezuje s osjećajem sigurnosti, radosti, ljubavi. U vašem životu slijedi razdoblje ispunjeno dobrim vijestima pa možete očekivati da ćete ući u neku romantičnu vezu ili da ćete upoznati osobu koja će vam postati vrlo dobar prijatelj.

Ako ste imali problema sa zdravljem ili je netko vama vrlo blizak bio bolestan, ovo je znak da slijedi pozitivan ishod i da će zdravstveno stanje biti dobro i stabilno.

Promatranje kiše kroz prozor simbolizira mir i stoga nema potrebe strahovati od negativnih situacija. Pred vama je lijep i ugodan period.

Kisnuti na kiši

Biti vani tijekom kiše ili kisnuti na kiši simbol je sreće, napretka, uspjeha. Ako sanjate kako kisnete, očekujte napredak na poslu, u karijeri ili čak novo radno mjesto.

Takav san rijetko dolazi u snove, stoga jasno poručuje da ako želite promjenu, sada je pravo vrijeme da krenete s novim poslom ili počnete neki novi posao.

Kisnuti u snu daje jaku poruku da prepreke i poteškoće u životu, u trenutačnom razdoblju, mogu biti lako premostive i s lakoćom možete doći do željenog cilja.

Sanjati padanje kiše sa grmljavinom

Ako ste sanjali kišu koja pada praćena grmljavinom, bit će vam potrebno neko vrijeme za rješavanje problema koji dolaze.

To znači da ako ne započnete na vrijeme s obavljanjem obaveza i zadataka koji su vaša odgovornost, uslijedit će razdoblje u kojem nećete moći jasno donositi odluke i lako ćete izgubiti orijentaciju, što će vam znatno otežati situaciju.

Sanjati da plešete na kiši

Ako sanjate kako plešete tijekom kiše, to obično znači da osjećate veliko olakšanje jer ste nakon dužeg vremena prekinuli odnos u kojem više niste bili sretni i zadovoljni.

To se može odnositi na ljubavnu vezu, brak pa čak i na dugogodišnje prijateljstvo. Takav tip snova ukazuje na to da ste dugo čekali da napravite takav korak i sada kada je to napokon iza vas, osjećate se mnogo lakše i uživate u slobodi.

Plivati po kiši

Kada sanjate da bezbrižno plivate dok kiša pada i dodatno obogaćuje vaš san, to znači da ste okruženi lažnim prijateljima i nepovjerljivim osobama, a toga još niste svjesni.

Možda vam se trenutačno čini da svoje tajne možete podijeliti s prijateljima koje smatrate iskrenima, ali nemojte se zaletjeti s tim.

Sanjati da se ljubite na kiši

Ljubljenje na kiši, kako u stvarnom životu, tako i u snu, povezujemo s romantikom. Ako ste potajno zaljubljeni u nekoga ili pak ne izražavate često svoju ljubav prema partneru, odnosno zadržavate osjećaje u sebi, sada je pravi trenutak da svoje emocije iznesete na vidjelo.

Bez straha popričajte i otvoreno pokažite što vam je na duši. Odgovor koji dobijete može biti samo bolji od onoga koji očekujete.

Sanjati kišu novca

Novac, kao simbol materijalnog bogatstva, česta je pojava u našim snovima. Sanjati novac ima pozitivno i negativno tumačenje, što zavisi o detaljima sna. U većini slučajeva nismo ni sami svjesni svojih ličnih kvaliteta i vrijednosti.

Ako ste sanjali kišu novca, to bi vas moglo potaknuti da više cijenite sebe, svoje sposobnosti i osobine koje posjedujete. Iako nam je iz rečenog jasno da je sanjati kišu novaca obično pozitivno, njegova simbolika se tumači i iz negativnog aspekta.

Ponekad kiša u obliku novca može biti simbol pohlepe ili ljubomore prema nečijem poslovnom uspjehu ili bogatstvu.

Snovi o toploj kiši

Topla kiša u snovima ima duhovnu i emotivnu dimenziju. Snažne emocije se rađaju u vašem umu, opisane detaljima samog sna. Ovo je česta pojava kod ljudi u mirovini, koji su živjeli ispunjen život dok su radili, a kad se umirove, napuštaju redovite aktivnosti.

San je čest i kod samaca i simbolizira njihov život u odsustvu ljubavi i zadovoljstva u smislu vezanosti. San o kiši čija su kapi tople također može biti odraz želje za odlaskom na neku egzotičnu destinaciju.

Hodati po kiši

Sanjati da hodate po kiši ukazuje da se previše oslanjate na vanjske faktore, pa čak i na druge ljude u rješavanju ili određivanju svojih odluka. To dodatno govori i o potrebi za većim samopouzdanjem i hrabrošću.

Vaša podsvijest vam poručuje kako je došao trenutak da pokažete svoje samopouzdanje i da prestanete prilagođavati, jer se prečesto čini da je sve što radite ovisno o vanjskom utjecaju.

Sanjati da vas je zahvatio hladni kišni pljusak

Hladni pljusak simbolizira vaš um, intelekt i stimulaciju osjeta. Vaši snovi vam na ovaj način pokušavaju pokazati kako na vaš život utječu emotivne i psihološke oluje.

Posebno obratite pažnju na štetu koju ovakav pljusak čini, kako biste otkrili koja su područja vašeg života “oštećena” zbog unutarnjih sukoba.

Ako vam u snu kiša dolazi s leđa, to znači da možete računati na nečiju pomoć i da ćete vjerojatno postići značajan napredak u životu. No ako kiša pada ravno na vas, sprijeda i smeta vam, to simbolizira prepreke. Dobro preispitajte što vas točno zaustavlja u ostvarivanju vaših ciljeva.

Sanjati kišu po vedrom i sunčanom danu

Ako sanjar primijeti kišu tijekom sunčanog dana, to nagovještava kolaps svih nada, razočarenje i tugu. Važno je zadržati smirenost, a ne izgubiti srce.

Povrijeđen vam je ponos i najvjerojatnije će uskoro doći do pomirenja s osobom koja sebe smatra važnijom. Kako biste povećali svoju sposobnost za sreću, trebate pojačati samo-svjesnost.

Velika je šansa da imate gotovo sve što vam treba za sreću, a da toga mnogo ne cijenite. Ne dopustite da vam okolina govori što vam je potrebno da biste bili sretni.

Vidjeti dugu tijekom kiše

Vidjeti dugu u snu tijekom kišnog dana predstavlja nadu, uspjeh i sreću u obliku novca, prestiža i slave. Takav san također simbolizira most između vašeg zemaljskog, ukorijenjenog ja i višeg – duhovnog.

To se odnosi na radost i sreću koju pronalazite unutar sebe. Prema tome, duga s kišom znači da su vaši problemi skoro gotovi. Sve će izaći na dobro. Sve što je potrebno jest izdržati.

Sanjati da ste na kiši ali niste pokisli

Biti na kiši, a kiša ne dolazi do vas ima vrlo ozbiljno i simbolično značenje. Voda je simbol života, zar ne? U skladu s time, i kišu smatramo jednako.

Ovim snom možemo zaključiti da ste u fazi života u kojoj se nalazite okruženi obavezama koje morate ispuniti i izgubili ste dodir s onim što zapravo volite raditi.

Zatrpali ste se obavezama bez da ostavljate prostor u svakodnevici za hobi koji volite ili za određenu aktivnost koja u vama budi pozitivu i radost.

Sanjati prljavu kišu

Ako ste sanjali zagađenu kišu, kapljice kiše su bile pune nečistoća i smeća, onda biste trebali poraditi na sebi i shvatiti što vam smeta kod vas. Očito je da imate određeni problem zbog kojeg ne živite život kako biste željeli.

Sva ta prljavština i smeće koje vidite u snu nisu ništa drugo do negativne misli koje trebate eliminirati iz svog života.

Sanjati crnu kišu

Da li vam se kiša u snu pojavila u crnom obliku? Takav san je jasan znak da obratite pažnju i pripremite se na eventualne probleme koji se iznenada i neočekivano mogu pojaviti u vašem životu.

Lako mogu biti posljedica vašeg karaktera i načina na koji se ophodite prema ljudima u okolini. Također, snove poput ovoga možemo tumačiti i iz druge perspektive – ako ne vodite računa o svom zdravlju, mozak vam signalizira da nešto nije u redu.