Cvijeće – simbolika i značenje sna

Može se reći da je cvijeće jedna od češćih pojava u snu. Sanjati cvijeće u snu ima raznovrsno značenje i tumači se ovisno o tome kako ste ga sanjali. Ako ste u snu vidjeli neku vrstu cvijeća, kao i određenu boju, to će također biti interpretirano.

Općenito, sanjati cvijeće ima više pozitivnu simboliku nego negativnu. U tom smislu, cvijeće u snu može predstavljati odraz vaših osjećanja, zahvalnosti, poštovanja ili ljubavi koju osjećate. Nasuprot tome, može se tumačiti kao sujeta, narcisoidnost ili žaljenje za nečim što ste izgubili.

Vidjeti cvijeće u snu

Ako u snu vidite cvijeće, to se tumači na jedan vrlo pozitivan način. Ovaj san govori o vašoj sreći i iskrenom prijateljstvu. Okruženi ste prijateljima koji vam pružaju podršku i veliku su vam podršku.

Vi se trudite da to bude uzajamno, gradeći tako čvrst odnos i pozitivne vibracije.

Brati cvijeće u snu

Ako u snu berete cvijeće, to se tumači kao dobar urod, odnosno uspjeh. Svi napori koji su uloženi bit će plodonosni. Bit ćete nagrađeni za obavljen posao, to će vam donijeti sreću u obitelji ali i u ljubavi.

Plodovi vašeg truda će biti vidljivi svima, pa čak i onima koji su sumnjali u vas ili vas demoralizirali.

Mirisati cvijeće u snu

Mirisati cvijeće u snu tumači se kao da ćete imati neke „glavobolje“. Brige koje su vas zadesile činit će vam se nerješivima. To će imati utjecaj i na vaše zdravlje.

U nadolazećem razdoblju zbog velikog stresa koji doživljavate mučit će vas tjeskoba i nesanica, bit ćete vrlo nevoljni što će primijetiti i ljudi iz vaše okoline.

Saditi cvijeće u snu

Saditi cvijeće u snu aludira na iznenadan dar. Takav san može biti tumačen na različite načine. Iznenadan dar može biti nešto što ste dugo očekivali, na što ste možda već i zaboravili.

Ako volite igrati nagradne igre, očekujte dobitke. Vaš partner će vas željeti iznenaditi za važan datum vaše veze, što će vas oduševiti.

Sanjati da okopavate cvijeće

Uviđate probleme u kojima se vaš prijatelj nalazi, te mu naokolo pokušavate sugerirati na greške. Nastojat ćete mu se naći tu, pri ruci. Međutim, kad uvidite da se vaš prijatelj ukaplje sve dublje, postavit ćete jasan stav i iznijeti svoje mišljenje.

Tim postupkom ćete mu pomoći da otvori oči i svojim savjetima ga usmjeriti na pravi put koji će ga izvući iz problema u kojima se našao. Vaš prijatelj će vam biti zahvalan na tome, a vi će se osjećati ponosno.

Sanjati da ste dobili na dar cvijeće

Kada u snu dobijete cvijeće na dar, na javi ći dočekati veliku sreću. U vašem životu će se okrenuti novi list i početi pisati stranice nove knjige.

Mnoge stvari kod vas će se promijeniti i dobit ćete novi pogled na svijet, što će utjecati na vaše razmišljanje i prioritete.

Moguće je da ćete krenuti u sljedeći korak sa vašim partnerom, te vašu ljubav krunisati. Također, sreću će vam donijeti i vijest o prinovi u vašoj obitelji ili ćete i sami biti blagoslovljeni prinovom.

Sanjati da na dar dobivate cvijeće u vazi

Ako ste sanjali da ste na dar dobili cvijeće u vazi, očekuje vas poslovni uspjeh. Donositi ćete prave odluke koje će vas dovesti do samog vrha, a vaš materijalni status će se poboljšati zahvaljujući tome.

Sav taj uspjeh vas neće umišljati, nego će vas motivirati da budete još bolji i vrijedniji radnik. Vaše usavršavanje tek počinje.

Sanjati vazu s cvijećem

Vidjeti u snu vazu s cvijećem predstavlja ugodno iznenađenje. To može biti tumačeno da će osoba s kojom ste u sukobu vam se ispričati za nepravedan postupak prema vama. Bit će vrlo brižna i ljubazna prema vama, te ćete joj dati novu priliku.

Sanjati da ste nekome poklonili vazu s cvijećem

Ovaj san se tumači kao da želite ostaviti dobar dojam. Moguće je da vas očekuju nova upoznavanja s važnim ljudima, te ćete htjeti da im se svidite. Ili ćete trebati uslugu, pa ćete biti vrlo ljubazni i trudit ćete se da stavite do znanja da ste na raspolaganju osobi koja vam može pomoći.

Sanjati da ste bacili vazu s cvijećem

Ovakav san se tumači kao razočaranje. Povrijedit će vas nečiji postupci, bilo da se radi o laži ili spletkarenju. Bit ćete jako razočarani, te nećete htjeti stupiti u kontakt s tom osobom.

Vjerovat ćete samo onim ljudima koji su dokazali da su vam pravi prijatelji i da na njih možete računati.

Kupovati cvijeće u snu

Ako ste u snu kupili cvijeće, to govori o malim radostima. Sitnice su ono što vas čini sretnima. Imate običaj sami sebe obradovati nekim sitnim stvarima koje ne koštaju mnogo, poput cvijeća, čokoladice, boravka u prirodi i slično.

Na taj način se trudite obradovati i ljude iz svoje okoline, darujući im male znakove pažnje.

Davati nekome cvijeće u snu

Davati cvijeće nekome u snu predstavlja rasplamsavanje strasti. U nadolazećem razdoblju, vašeg partnera ćete gledati drugačije nego na početku veze. Vaš odnos će postati strastveniji i bliži.

Događaji kroz koje ćete zajedno proći učvrstit će taj odnos i shvatit ćete da pored sebe imate pravu osobu.

Uvelo cvijeće u snu

Sanjati uvelo cvijeće interpretira se kao bolest. Moguće je da ćete čuti neke tužne vijesti ili da je netko vama blizak bolestan. Nećete biti spremni na ove vijesti, ali ćete se truditi zajedno s bližnjima pronaći najbolje rješenje kako biste pomogli.

Sanjati osušeno cvijeće

Ovaj san ima dva značenja. Može se tumačiti kao kraj jednog ljubavnog odnosa ili prijateljstva. S druge strane, ako je cvijeće u snu procvjetalo i lijepo očuvano, može se tumačiti kao vječna i bezuvjetna ljubav koju neka osoba gaji prema vama.

Sanjati buket s cvijećem

Ako sanjate buket s cvijećem to znači da vas očekuje znatan novčani dobitak. Ako ste igrali igre na sreću, nadajte se većem dobitku.

Ako se bavite privatnim poslom i ako ste u međuvremenu aplicirali na neki poslovni oglas, također očekujte novčani dobitak.

Ovakvi snovi su rijetki i uvijek su pozitivne prirode u financijskom smislu. Osobama, koje ih sanjaju, često se dogodi da nakon tih snova sve krene prema boljem i da se rješenje za mnoge trenutne probleme pojavi kao grom iz vedra neba.

Davati nekome buket s cvijećem

Snovi u kojima dajete nekome buket s cvijećem se tumače kao vaša neizmjerna humanost, prijateljstvo i ljubav. Vi ste jednostavno osoba koja je spremna na sve kako bi pomogla drugima u nevolji.

Zbog toga uživate veliko poštovanje u krugu obitelji i od strane kolega s posla.

Pokušajte smanjiti svoje žrtvovanje za druge, jer bi vam se lako moglo dogoditi da vas to ni “ubije”, figurativno rečeno. Sve što trebate je biti oprezniji u svojem ponašanju.

Obasipati nekoga s cvijećem

Sanjati kako obasipate nekoga s cvijećem znači da ćete uskoro slaviti tuđu pobjedu u životu. Moguće je da će vaš partner položiti neki ispit ili uspješno riješiti neki problem na poslu zbog kojeg će dobiti unapređenje i slično.

Također, postoji šansa da će netko od vaših bližnjih uspješno prebroditi neku opasnu bolest zbog koje ste svi proživljavali vrlo teško razdoblje.

Usmjerite svoje misli na dobru stranu jer bi u suprotnom mogli zapeti u zamci ispunjenoj nesrećama, tugom, žalošću i depresijom. Vrijeme je da se postavite kao glavni autoritet u vašem životu i konačno preuzmete stvari u svoje ruke.

Kidati latice

Kidati latice u snovima se tumači kao propuštene i nepovratne prilike za kojima ćete žaliti kasnije ako ih ne uhvatite na vrijeme. Stoga vam ne preostaje ništa drugo nego da krenete u akciju i iskoristite sve što vam život pruža.

Vrlo je važno da ne odustajete ma kakve probleme doživjeli na svojem putu. Slušajte što vam podsvijest govori i ne tražite dlaku u jajetu nego se borite za bolje sutra.

Zalijevati cvijeće

Ako sanjate kako zalijevate cvijeće to upućuje na nečiju potrebu za vašom pažnjom. Naime, ako ste u posljednje vrijeme nedostupni vašem emotivnom partneru onda je vrijeme da to ispravite, jer ostaviti nekoga da stalno čeka na vas jednostavno nije ispravno.

Također, ako ste roditelj, obratite pažnju na svoju djecu. Možda ste u posljednje vrijeme zanemarili druženje s njima zbog nekih obaveza kao što su na primjer:

  • pretrpanost na poslu,
  • izlazak,
  • emotivna lenost i slično.

U slučaju da ne uspijevate to ostvariti, morate pronaći način kako biste to učinili kako biste izbjegli posljedice. Potrebno je pronaći ravnotežu između sebe i osoba do kojih vam je stalo.

Zapaliti cvijeće

Sanjati kako palite cvijeće predstavlja vašu ljutnju, bijes i agresivnost zbog načina na koji se neka osoba ponaša prema vama. Postoji više načina koji će vam biti prikazani u nastavku teksta:

  • ako ste žrtva školskog nasilja,
  • ako ste jednostavno razmaženi pa vam se sve mora servirati, a osobe koje vas okružuju vas jako nerviraju,
  • ako ste ljubomorni na ponašanje vašeg partnera u društvu suprotnog spola,
  • ako ste žrtva mobinga na poslu od strane kolega ili šefova i slično.

Sanjati bidermajer

Ako sanjate bidermajer, a posebno ako je taj buket vaš, to znači da ćete uskoro upoznati pravu osobu. Ne dopustite da vas lažne priče i tračevi okrenu protiv takvih osoba jer se one često pojavljuju samo jednom u životu.

Uključite sve “radare i senzore” koje imate u glavi, a posebno osjećaje, jer će oni imati veliku ulogu u vašoj odluci.